hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jönnek a fintechek
Veszélyben a bankok helyzete?

2019. 11. 07.
Úgy tűnik a bankok csillaga leáldozóban van, számos fiatal és dinamikus pénzügyi szolgáltatás jelent meg az elmúlt évek során, amelyek megoldást nyújthatnak a klasszikus banki szolgáltatások hiányosságaira.

Várakozás, nehezen érthető jogi szövegek és rejtett költségek nehezítik meg az emberek életét nap mint nap – kevesen szeretik a már meglévő bank­jaikat. Kialakulóban van azonban egy teljesen új iparág, amely merőben forradalmasítaná a pénzügyi szolgáltatások piacát: ők a fintechek. Ide tartozik minden modern technológiát használó pénzügyekkel foglalkozó cég, legyen az befektetési platform, intelligens biztosításokat kínáló vállalat vagy nemzetközi átutalásokat kezelő startup.

A fintech fogalmán belül külön helyet foglalnak el a neobankok, amely olyan bankokat jelent, amelyek nem rendelkeznek fizikai bankfiókkal, minden interakció a mobil­appokon, weboldalakon keresztül történik a számlanyitástól a használaton át az esetleges számlazárásig. Külföldön – főleg az angol bankszektorban – már több ilyen ígéretes neo­bank nyílt, amelyek több milliárd dollár befektetés bevonása segítségével több tízmilliós ügyfélkört építettek ki.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!