hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az arany éve
Aranybefektetésekről laikusoknak

2019. 11. 28.
Az elmúlt időszakban szakértők sora javasolta: fektessünk aranyba. Egy gazdasági laikus számára azonban nagy kérdés, hogy ki és milyen feltételekkel jár jól vele. Szakértő segítségével jártuk körbe a témát

Évezredek óta áhítoznak az emberek az arany után, így volt ez minden hódító hadjáratnál a történelem során, és így van ma is, például az ékszeripar területén. Nem lenne ez így, ha nem őrizné meg az értékét hosszú távon: éppen ebből fakad a befektetési kereslete is.

Annak pedig, hogy stabilan tartja az értékét, egyaránt van előnye és hátránya is, egy dolgot azonban mindenképpen el kell ismerni: hirtelen válság esetén akár életmentő is lehet birtoklói számára. Schmidt Kálmán, a Magyar Aranypiac Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta: „az arany mindig is az értékállóság megtestesítője volt, mióta világ a világ”. Évszázadokra visszatekintve az arany megbízható és kiszámítható befektetési formának bizonyult, főleg inflációs környezetben. Minden, a múltban is már tapasztalt világpiaci áringadozás ellenére az arany értéke hosszú távon stabil.

A legutóbbi nagy pénzügyi és gazdasági válságban (2008–2011) is egy­értelműen tapasztalható volt az arany iránti kereslet megugrása, emel­lett a nemzeti bankok is használ­ják az aranyat biztonsági tartalékként.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!