hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A nő, aki vezetni mert
Manal al-Sharif szaúdi emberi jogi aktivista története

2018. 10. 18.
Manal al-Sharif 2011. május 21-én egyszerűen videóra vette, ahogy a volán mögé ül, és levezet néhány kilométert. Rövid időn belül börtönben találta magát, és címlapsztori lett belőle. Mindezt ugyanis nő létére Szaúd-Arábiában tette. Úgy tűnik, Manal újra bajban van.

 

„Életemben először reménytelennek látom, hogy Szaúd-Arábia jó irányba változzon. A fiatalságomat elvesztettem a radikalizmus miatt, a karrieremet az autóvezetés miatt, a gyermekemet egy középkori jogrendszer miatt, és a szülőföldemet a véleménynyilvánítás szabadságához való ragaszkodásom miatt.” Súlyos szavak ezek egy olyan női és emberi jogi aktivistától, aki maga is jelentős eredményeket ért már el a szabadságjogok iránti küzdelmében, és aki sokakhoz hasonlóan nem is olyan rég még reménykedve nyilatkozott a szaúdi koronaherceg reformígéretei hallatán. De nézzük, hogyan is vezetett az út idáig.

1979 – a fordulat éve

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!