hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hugh Grant kicsinálása

2012. 07. 19.
Valószínűleg az elhúzódó trópusi hőség bénította le a hasonló esetekben virtuóz kormányzati kommunikációt, mással ugyanis nehéz lenne magyarázni, miért nem tudtak elbánni ezzel a nyápic Hugh Granttel már egy hete. Aki – mint tudjuk – egy brüsszeli konferencián azt találta mondani, hogy Magyarországon veszélyben van a demokrácia és a szólásszabadság.

Szánalmasan gyenge szöveg, ám sajnálatos módon kormányunk kommunikációs szakemberei még mindig csak odáig jutottak, hogy levélben tájékoztatnák Grantet a sületlenségeit cáfoló tényekről. A levél el is készült, egyelőre azonban nem sikerült kideríteni a Golden Globe-díjas színész lakcímét, így aztán az sem tudható, hány forintos bélyeget kell a borítékra ragasztani.
Erre szokták mondani, hogy csak kapkodjuk a fejünket: hát mi történt a kitűnő Kumin Ferenccel, aki immár államtitkári rangban felel a kormány nemzetközi kommunikációjáért? Mitől blokkolt le a csapat, amely a közelmúltban még olyan bravúrokra volt képes, mint nyilas író hamvainak Romániába csempészése államtitkári aktatáskában? Uraim! A Nemzeti Együttműködés Rendszerében ennél többre lesz szükség!
De elég legyen a dohogásból, nemzeti érzelmű állampolgár – valamint az úttörő –, ahol tud, segít. 
Nem kell itt vitatkozni Granttel, egyszerű karaktergyilkossággal padlóra küldhető.
Néhány adalék a tartalmi részhez:
Grant apja ávós volt, a belügyben csak úgy emlegették, mint a „körmös Grant”.
Anyai ágon az ukrán titkosszolgálathoz kötődik, készakarva nem tanult meg egy szót sem ukránul, hogy ezzel is dezinformálja a kémelhárítást.
Hugh Grant egy offshore-lovag, egy oligarcha, Hollywoodban
„limuzinszocialista” a gúnyneve.
Köze volt a 2006-os rendőri brutalitáshoz, vagyis nemzetáruló.
Műkörömépítő barátnője 500 hektár földet nyert az állami földpályázaton.   
Szabadidejében kidobóemberként dolgozott V. László diszkójában a Hajógyári-szigeten.
Vagyonát külföldre menekítette, a Golden Globe-díját plagizálta, ráadásul eltőzsdézte a magyar emberek nyugdíj-megtakarítását. 
Asszem, ennyi elég is lesz. Viszont nagyon fontos, mondhatnánk, elemi szabály, hogy a karaktergyilkosságot ne a kormány, hanem egy közismert, pártatlan, külső, úgynevezett harmadik személy vigye végbe.
Itt van például Bruce Willis. Minden szempontból megfelel, és szó szerint itt van, itt forgat Budapesten hetek óta. Csak ki kell küldeni a Hír TV stábját, és elmondatni vele a fenti tényeket.
Ha esetleg nem akarná, meg kell fenyegetni, hogy visszamenőlegesen 98 százalékos különadóval sújtják a Die hard sorozat első négy részét. Ebből biztosan érteni fog.
A szinkronnal meg nem lesz gond: Dörner Gyuri társadalmi munkában is elvállalja.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!