hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szlovácská mese
abszurdová

2005. 12. 13.
Történt egyszer, hogy Szlintácská i Krivácská eltévedt az erdőben. Este volt és hládno, pont nem az az idő, amikor két ilyen picinyke mesehősnek kint kellett volna csatangolnia. Hogy, hogy nem, ahogy mentek, mendegéltek, az erdőből előugrott a gonosz Pomóc. Pozor! – kiáltott rájuk, majd rázuhant egy féltonnás fa, lombkoronástul. Nos, a megszeppent ikerpár (kétpetéjűek) a váratlan kaland után rátalált a Bováryné cím? kötelező olvasmány szlovák fordítására, amelyen messziről sárgállott a Bováryová cím. Beleolvastak, majd elhajították. Obly, obly – mondogatta közben Szlintácská. A távolban felsejlettek Olomouc fényei. A látvány megörvendeztette szívüket, csakúgy, mint a Rozhodovací tábla. Tényleg, mikor lesz vacsi? – kérdezte Krivácská, de testvére lepisszegte: – Amikor a broskyna nyílik, akkor eszünk majd. Krivácská ekkor megörült, mert már a jácsmenyi járásban gyalogoltak, és gond nélkül hazaértek. Azóta is boldogan eszik a sztrapacskát, ha ugyan nem. (kohnbandi)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!