hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tilos a morgás

Akár a munkaviszony megszüntetését is maga után vonhatja az időjárás vagy a lerobbant fénymásoló miatti zsémbelődés egy lipcsei számítógépes cégnél. A munkavállalók szerződésben kötelezettséget vállalnak arra, hogy munkahelyükön jó hangulatban lesznek a nap folyamán. A cég ötletgazda menedzsere szeretné, ha beosztottai – amennyiben bal lábbal keltek fel – inkább távol maradnának az aznapi munkától. Persze azok is hamar kívül találják magukat, akik rosszkedvre hivatkozva túl sokat hiányoznak. Az új szabály életre hívását egyik dolgozójuk folytonos zsörtölődése ihlette. "Annyit morgott, hogy már mások is megelégelték" – nyilatkozta a vállalat egyik vezetője. Egy érintett munkatárs szerint az ötlet jó: "Egy elégedetlenkedő elronthat egy egyébként jól indult napot is." Ügyvédi szemszögből nézve a munkaadók és a munkavállalók között létrejöhet akár ilyenfajta kölcsönös megegyezés is, bár "az, hogy valaki egy »savanyújóska«, még nem biztos, hogy elég indok a felmondásra". (Ananova)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!