hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Irdatlan ingatlan
Képzelt riport a lakáspiacról

2007. 01. 03.
– Jó napot kívánok! A tizenötmilliós házzal kapcsolatban hívom. Még aktuális?– Ja.– Mondjon már róla valamit!– Még megvan.– Ööö… milyen fűtés??– Alternatív.– Az mit jelent?– Hol van, hol nincs.– És a burkolat?– Döngölt.– Döngölt? (háttérben suttogás) Mi az hogy döngölt? Fogalmam sincs… És a közmű?– Az messze van, nem hallatszik ide.– Úgy értem, közművesített?– Ammegmi?– Hát: víz, villany, gáz, csatorna.– Megoldható.– Mi az, hogy megoldható?– Ígéret van rá.– Burkolat?– Az is.– Hogy-hogy az is?– Az is megoldható.– Fürdőszoba?– Van.– És hány négyzetméteres?– Harminc.– Az elég nagy. Minek ekkora fürdőszoba?– Ja, nem az egész annyi.– Az egész?! Akkor mennyi a fürdő?– Mondom! Harminc.– Ezt most nem értem.– Há… ott szoktunk fürdeni is, a lavórban, na! (pillanatnyi gondolkodási szünet) – És a telek?– Az is van.– De ugye az nem harminc?– Nem.– Több?– Hát…– Kevesebb?– Ahogy akarja.– Hogy-hogy, ahogy akarom?– Nincs elkerítve.– És termő?– Persze, itt minden megterem.– Gyümölcsfák?– Az nincs.– Zöldség?– Az se.– Dísznövények, virágok?– Dehogy.– Akkor micsoda?– Há\' honnan tudjam, nem vagyok én kertész! Csak áll itt valami egyméteres zöld az egész kertben! Már ötször kaptam felszólítást, hogy irtsam ki, de én le nem vágom!– Szocpol felvehető?– Felőlem.– Úgy értem, erre a házra fel lehet venni?– Á, nem. Vályogra?– De hát az van ide írva, hogy tégla!– Ja, vályogtégla.– Jó közlekedés??– Persze, a vasút épp mellette megy el, no meg arra van a reptér is, meg a kamionelterelő út.– És nem zajos?– Az attó\' függ.– Mitől?– Hát a bányától, hogy épp robbantanak-e, vagy hogy folyik-e a kitermelés.– Egyáltalán hol található?– Hát Budapesten!– Hányadik kerület?– Huszonhatodik.– Az micsoda?– Pestszentrákos. Ismerős arra?– Nemigen.– Na, ott, ahogy kijön az erdőből, megyen a földúton tíz kilométert, és lesz egy balkanyar, ott megin' tizet, aztán jobbra tíz, és eljut a gémeskúthoz, na ott át kell menni a mocsáron, föl a szerpentinen, és át kell vágni a nádason, és már ott is van.– Mondja már meg, mitől tizenötmillió?– Hát kérem, budapesti lakóingatlanról van szó!

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!