hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Parlamenti eső

Románia honatyái kénytelenek voltak megszakítani a parlamenti vitát, mivel eleredt az eső, és a frissen felújított parlamenti épület plafonja beázott. "Attól tartok, korai volt még összecsukni az esernyőjét, méltóságos uram..."

A képviselők letörölték asztalaikat, és más helyre ültek át, hogy ne a nyakukba csepegjen az égi áldás. A képviselők egy része a korábbi diktátort, Nicolae Ceausescut hibáztatja az épület hitvány minőségéért, mások viszont a felújítást végző céget teszik felelőssé, amely igen nagy pénzt zsebelt be a szemmel láthatóan hanyagul elvégzett munkáért. A Román Parlamenti Palota egyike a világ legnagyobb épületeinek. A palota vezető építésze, Anca Petrescu állítása szerint a beázást az okozta, hogy a vízelvezető-rendszer már nem tudott megbirkózni a harminc órán át folyamatosan ömlő esővel. A sokszor Ceausescu megalomániájának szimbólumaként emlegetett, hatezer helyiséget tartalmazó épületen négyszáz építész és húszezer munkás dolgozott 1984 és 1989 között, és bár azóta rendszeresen renoválják, a tető most mégis megadta magát. (Ananova)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!