hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A vadász illata

A különleges mosószerek és szappanok, a fenyőgallyak között tárolt vadászruha és egyéb trükkök ellené-re mi emberek még mindig túl szagosak vagyunk a szarvasok kifinomult orrának. A prédához való közelebb jutás reményében új – az emberi lehelet speciális szagát elfedő – rágógumit kísérletezett ki egy wisconsini hobbivadász.

Az ötlet évekkel ezelőtt pattant ki a férfi fejéből, amikor a megszokott puska helyett íjjal és nyíllal kezdett vadászni, amely a vad közeli becserkészését kívánja. Hiába volt minden elővigyázatosság, az állatok rendre elmenekültek előle. Az első darabokat fogorvos öccse és kémikus barátja segítségével az otthoni mikrohullámú sütőben kotyvasztotta, míg eljutott a végső – természetesen cukormentes – változathoz, amely klorofillt és háromféle fenyőolajat is tartalmaz. Bár klinikai kísérletek nem igazolják hatékonyságát, a rágógumi kipróbálói szerint az új édesség sikeresen közömbösíti többek között a nikotin és a vöröshagyma szagát is. (AP)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!