hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ízeltlábúak és vérengző fogorvosok

A dolgok jelenlegi állása szerint az angol honpolgárok túlnyomó többsége jobban retteg a pókoktól, a csótányoktól és az élővilág hozzájuk hasonlatos, "nem kívánatos egyedeitől", mint egy esetleges terrortámadás fenyegetésétől – derül ki a Hollywood Studio frissen napvilágot látott lakossági közvélemény-kutatásának eredményeiből.

A csaknem ezer felnőtt közreműködésével létrejött felmérés meglepő eredményei szerint a rovarok a britek "rettegési toplistájának" dobogóján szerepelnek, megelőzve még a merényletektől való félelmeket is. Ám Donna Dawson pszichológus tudni véli az irracionális aggodalmak okát. A szakértő véleménye szerint az ízeltlábúakkal szemben érzett atavisztikus ellenszenv oka abban gyökeredzik, hogy a rovarok iránti ellenérzés az ember legelemibb és legősibb félelmei közé tartozik. A rettegéseket összefoglaló lista harmadik helyét a kígyóféleségek, míg a negyedik és ötödik helyét a tériszony és a halálfélelem vívták ki maguknak. Ennek fényében nem meglepő, hogy az embert megrettentő tényezők felsorolásából nem maradhatott ki a fogorvosnál tett kényszerlátogatás, az injekció, a nagy nyilvánosság előtt történő szereplés lehetősége, az adósság ténye, valamint a repülés sem. (Ananova–T. Gabi)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!