hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A lebegő porszívó

2004. 11. 01.
Egy brit feltaláló nemrég egy repülő porszívó ötletével állt elő. Az "Airider" mintegy 3 mm magasságban lebeg a föld fölött. A benne áramló levegő sebessége több mint 200 mérföld per óra (kb. 300 km/h).

A kerék nélküli porszívó a skót születés? Mike Rooney agyszüleménye. A porszívó Scarboroughban készült, nyolc évig tartott a tökéletesítése, de jelenleg már nyolcvan ország áll sorba a találmányért. Mike negyvennégy éves, korábban porszívó- ügynökként járt házról házra a városban. "Mindig is az volt az álmom, hogy egy súlytalan porszívót tervezzek, ami csak végigsiklik a szobán, nem teszi tönkre a padlót, és könnyen el lehet vele végezni a takarítást. De sajnos minden alkalommal, amikor komolyabb ügyfelekhez fordultam az ötletemmel, meg akarták vásárolni tőlem a porszívót, hogy ők értékesíthessék. De nem hagytam magam." Hozzátette, hogy az elmúlt nyolc év nagy erőfeszítéseket, a családjától pedig nagy áldozathozatalt igényelt, de szerencsére végül megérte. Az Airider már a következő hónapban a boltok polcaira kerül Angliában, és körülbelül 250£-ba (kb. 100 000 Ft-ba) fog kerülni. (Ananova)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!