hetilap

Hetek hetilap vásárlás
0,4 literes átlagfogyasztás

Német mérnökök egy olyan autót építettek, ami hidrogén üzemanyag segítségével "megutazta" a 2880 kilométeres világrekordot. A Hysun 3000-et az újfajta üzemanyagcellás autók kiállításán mutatták be Stuttgartban. Az autó a Berlin–Barcelona távolságot kevesebb mint háromnegyed gallonnyi hidrogénnel tette meg. "Elértük a világcsúcstávolságot úgy, hogy ehhez hidrogént használtunk" – mondta a szóvivő. Üzemanyagcellás autó még soha sem tett meg ekkora távolságot ilyen alacsony fogyasztással (az elfogyasztott üzemanyag-mennyiség tizenkét liter benzinnek felel meg). 

A csapat tagjai egymást váltva vezették el az autót egyik városból a másikba valóságh? vezetési feltételek közt. "Alá akartuk vetni az autót vezetés közben a kiszámíthatatlan időjárási, hőmérsékleti és közlekedési körülményeknek." A csapat reméli, a sikeres teszteredmények felhívják majd a figyelmet az újfajta üzemanyagcellás autókra a benzinmeghajtásosakkal szemben. "Ha az újfajta közlekedési eszközöket projektekként fogjuk fel, akkor a politikusoknak és az iparnak is könnyebb lesz megteremteni a jövő technológiájához való előfeltételeket." A csapat mérnökeinek nagy részét a Balland Power System nev? német cég alkalmazza, de az elmúlt két évben a Hysun 3000 megalkotásán és fejlesztésén kizárólag a szabadidejükben dolgoztak. (Ananova)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!