hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Pókember visszatér

2003. 11. 17.
- A pókiszonyt még csak sikerült valahogy legyőznöm, de ez a tériszony…  Egy Pókembernek öltözött férfi nem kis közlekedési káoszt okozott London egyik legforgalmasabb körzetében, a Tower Bridge környékén. A 36 éves férfi egy, a hídra néző daru irányítófülkéjébe zárta be magát, ahol több napot töltött. Tiltakozásának célja az volt, hogy az angol felelős szervek változtassák meg az egymástól külön élő szülők esetében az apák láthatási engedélyét. A férfi már nyolc hónapja nem találkozhatott kétéves kislányával, akinek kedvenc mesealakja a Pókember. A rendőrség lezárta a környező utakat, mondván, hogy az apuka veszélyt jelenthet a daru alatt közlekedő gyalogosokra és motorkerékpárosokra. Ezzel az intézkedésükkel azonban teljes közlekedési káoszt idéztek elő Dél-London körzetében. A közlekedési blokád elrendelése után pár nappal viszont visszavonták a döntésüket, amit azzal indokoltak, hogy "a férfi láthatóan nem szándékozik semmilyen tárgyat ledobni, vagy kiugrani a daru kabinjából". A londoni Kereskedelmi Kamara becslései szerint a blokád alatti minden egyes munkanapon tízmillió font veszteség érte az üzleti szférát. Az úttorlaszok felügyelete pedig további tízezer font kiadást jelentett naponta. (Reuters – Meleg Viktória)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!