hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kecskesors

2003. 11. 17.
Az idén is tanzániaiak ezrei sereglettek össze a minden évben megrendezésre kerülő országos kecskeversenyre. Ez egy jótékonysági esemény, ahol 60 állatot engednek össze egymással egy-egy verekedési futamban, mielőtt levágnák őket. A legtöbb kecske a vágóhídon végzi a verseny után, amelynek az a célja, hogy pénzhez juttassa a gazdálkodókat.

A győztes tulajdonosok azonban szabadon dönthetnek kecskéjük sorsáról. "Rendkívül boldog vagyok, mivel az én kecském nyerte meg a versenyt"– nyilatkozta a győztes jószág gazdája. "Megpróbáljuk egy másik versenyre is benevezni, vagy hazavisszük." A sült kecskehús az egyik legkedveltebb étel Tanzániában – a világ egyik legszegényebb országában –, ahol sok ember parasztgazdaként kapargatja össze a megélhetéshez szükséges pénzt. (Reuters – Meleg Viktória)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!