hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Beteg az orosz hadsereg

A Human Rights Watch nev? nemzetközi emberjogi szervezet szerint az átlag orosz katona beteg és éhes. A jelentés szerint az évente sorozott félmillió katonától rendszeresen megtagadják a megfelelő ételeket és az orvosi ellátást.

 Az egykor rettegett Vörös Hadsereg utódszervezetében azonban az alultápláltság komolyan kikezdi a hadrafoghatóságot is. Az orosz kiskatonák hivatalos étrendje igencsak egészségesnek tűnik: a hosszú listán hús és tejtermékek, friss gyümölcs és zöldségek szerepelnek. A Human Rights Watch szerint azonban a katonáktól gyakran megtagadják az ételt, vagy pedig rothadt, férges élelmiszert kapnak. Ennek pedig az a következménye – áll a jelentésben –, hogy az orosz hadsereg beteg. A tanulmány készítői száz interjút készítettek Oroszország-szerte, amiről elismerik, hogy nem tudományos módszer, de elmondták: céljuk, hogy felhívják a figyelmet egy nagyon komoly problémára. A szervezet moszkvai igazgatója szerint ennek az az oka, hogy nagy a korrupció, és az orosz hadsereg nem beszámoltatható, az elkülönített pénzeket a legtöbb esetben nem a sorozottak körülményeinek javítására fordítják. Az orosz védelmi minisztérium szóvivője a BBC-nek elismerte, hogy előfordulhatnak úgymond helyi problémák, de tagadta, hogy az éhezés általános probléma lenne. A hadsereg hírhedt körülményei miatt azonban sokan igyekeznek kibújni a sorozás alól. Ez a jelentés csak újabb elrettentés lehet, amikor a következő hetekben kipostázzák a behívókat. (BBC)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!