hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az idősek is rákapnak az internetre

2003. 12. 01.
Már rég nem érvényes az a sztereotípia, hogy az idős emberek tehetetlenül állnak az internet újdonságaival szemben. Egy felmérés szerint az amerikai öregek számítógépes jártassága ugrásszerűen nő. Az AARP, az Egyesült Államok legnagyobb, az ötvenévesnél idősebbeket tömörítő országos szervezetének felmérése szerint az idősek jelentik az internetes társadalom leggyorsabban fejlődő szegmensét. 2003-ban a körükbe tartozó felhasználók száma már elérte a 27 milliót. Az összehasonlítás végett megemlítjük, hogy 1999-ben csak 10 millió időskorú felhasználó volt az országban. A 65 évnél idősebbek között a leggyorsabb a növekedési arány: évi 16 százalék – írja az Információs Társadalom és Trendkutató Központ hírlevele. Amerika-szerte nyíltak olyan iskolák, amelyek számítástechnikai ismereteket nyújtanak időskorúak számára. A legnépszerűbb az elektronikus levelezési és más kapcsolati programok oktatása. Ez érthető is: az idősek szeretnek állandó kapcsolatban maradni a gyerekeikkel és unokáikkal, akár ilyen újfajta formában is. Az idős nethasználók 38 százaléka gyakorlatilag naponta rácsatlakozik a világhálóra. E tevékenységük során elsőbbséget élvez az elektronikus levelezés, az egészségügyi és pénzügyi, valamint az utazási információk keresése. 45 százalékuk pedig az interneten keresztül vásárol. (origo)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!