hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Kőkemény, a Mindent-takaró és a Pengeéles

2003. 11. 10.
A barlangász klub tüzes versenyzők százaival telt meg. Az ádáz kézitusák szabályosságát csíkos pulóveres játékvezetők felügyelték. Az ellenfelek vadabbnál vadabb öltözékekbe, parókákba, napszemüvegekbe öltözve néztek farkasszemet egymással, szellemesebbnél szellemesebb beszólásokkal zavarva meg a másikat, hogy az rosszkor, rossz figurát mutasson.

 Egy egész éjjelen át zajlott így a kimerítő küzdelem. Hajnalra aztán csak két ember maradt… és a három "fegyver": kő, papír és olló. A második Nemzetközi Kő, Papír, Olló Világbajnokságot végül – a "fegyvert" tekintve – papír nyerte, a harmincegy éves torontói Rob Krugert juttatva győzelemre. Az egyébként a mindennapos apró-cseprő viták feloldására kitalált szellemes játék mindezektől függetlenül is nagyszer? szórakozás lehet az évnek akár minden napján, s a világ szinte bármely táján is, hiszen alig akad ember a Földön, aki ne ismerné, csak más-más elnevezéssel. Japánban például Jenken vagy Jen Ken Pon néven, Németországban Schnick Schnack Schnuck, Dél-Afrikában Ching Chong Chow, az Egyesült Államok különböző részein pedig vagy Farggling vagy Roshambo elnevezéssel illetik a mókás "mutogatóst". (Reuters)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!