hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tökéletes sajtos szendvics

2003. 10. 20.
A bristoli egyetemen dolgozó dr. Len Fisher az angol sajtszövetség felkérésének tett eleget felmérésével, ugyanis egy szendvicsnyi sajtíz maximalizálásának kimutatása volt a feladata. 

Így kiszámolta, hogy mi egy sajtszelet ideális vastagsága. Ezek szerint egy falatnyi, előre szeletelt, enyhén megvajazott fehér kenyérre 2,8 mm vastagságú cheddar sajt a megfelelő. Az is kiderült kísérlete során, hogy a sajtszelet vastagságának növelése nem fokozza a sajt aromaérzetét a falatban. Arról is meggyőződött a professzor, hogy a sajtos szendvicshez fogyasztott paradicsom jobban kiemeli a sajt ízét, mint a csemegeuborka. (Reuters)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!