hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Rezgő talpbetét

2003. 10. 26.
Egy kezdeti stádiumban lévő, ám igen érdekes kutatás jelenlegi eredményei szerint egy speciális, rezgő talpbetét segíthet az idősebb korosztály gyakoribb eleséseinek csökkentésében. A The Lancet orvosi folyóirat legfrissebb száma beszámol egy kísérletről, melynek során egy elemmel működő, bizonyos időközönként vibráló talpbetétet teszteltek, melynek használata javította az idős kísérleti személyek egyensúlyát.

A rezgés a használat során ugyan nem érzékelhető, a feltevések szerint azonban felerősíti az egyensúllyal kapcsolatos információáramlást a láb és az agy között. Az eredmények biztatóak, további kísérletekre van szükség azonban, hogy megvizsgálják, hogy az elesést leginkább kiváltó mozgáshelyzetekben – járás, fordulás – is fennáll-e a pozitív hatás. (AP)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!