hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megszökött a kórházból az éhezőművész

2003. 11. 03.
Megszökött a kórházból David Blaine illuzionista, aki egy hete fejezte be több mint hathetes koplalási világrekord-kísérletét Londonban.

 Úgy tűnik, az éhezést jobban bírta, mint a kórházi kosztot. David Blaine 44 napot töltött evés nélkül a londoni Tower-híd mellett egy üvegkalitkában, múlt vasárnap este jött ki saját lábán az önkéntesen választott börtönéből, ahonnan – showelemekkel átszőtt helyszíni orvosi vizsgálat után – egy közeli magánkórházba vitték. Blaine a kísérlet vége felé – az állapotát figyelő orvosi stáb akkori megfogalmazása szerint – már "elég rossz bőrben" volt, hallucinációkkal és erős izomfájdalmakkal küszködött. Az utolsó két napban szívritmuszavarok és rövid ideig tartó ájulások is előfordultak. Az előre kidolgozott rehabilitációs terv alapján az illuzionistának, aki 27 kilogrammot fogyott a kalitkában töltött idő alatt, az első napokban csak infúziót adtak, és fokozatosan kezdték szilárd élelmiszerrel táplálni. A hét második felében már hamburgert és sült krumplit is kapott. Szakértők szerint ilyen hosszú koplalás után az illuzionista halálához vezethetett volna, ha hirtelen nagy mennyiség? élelmet fogyaszt.

Orvosai ezen a hétvégén még megfigyelés alatt akarták tartani a koplalási rekordert, a The Sun értesülése szerint azonban az amerikai, aki már korábban ismert volt önsanyargató mutatványairól, múlt péntek este minden személyes tárgyát hátrahagyva távozott a kezelésért napi ezer fontot – 370 ezer forintot – felszámító londoni magánkórházból. A
kórház névtelenül nyilatkozó egyik munkatársa azt mondta: Blaine orvosainak "nem nagyon tetszett" ez az eljárás, de "nem is aggódnak különösebben" az amerikai egészségi állapota miatt. (Korridor)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!