hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Édes élet Itáliában

2003. 11. 03.
Gyömbér, ánizs, fűszer és csípőspaprika: ezek az aromák sem hiányozhatnak a Streglio cég csokoládékölteményei közül – derült ki az olaszországi Perugia városában immáron 10. alkalommal megrendezett Eurocsokoládé Fesztiválon. 

Ám az eseménysorozat zsűrijének nem csupán a megszokott költeményeket kellett végigkóstolniuk. A rendezvény bírói olyan újfajta csokoládékat is teszteltek, amelyek nem fukarkodtak az extremitásokkal sem. Az Ethnic Chocolate cég például a kakaóvaj, zöld tea, valamint csokoládémassza elegyéből összeállított "Zöld"-jére a legbüszkébb, amelynek készítése során ráadásul a veszélyeztetett kakaófajtákat is messzire elkerülik a gyártók. A "legjobb kézi készítés? csokoládé" tavalyi győztese, a Chocolate di Bruco idén a nyertes nassolnivalók fahéjas verzióján dolgozik, de némely gyártó még a cukormentes csokoládé előállításától sem riad vissza. (Newsweek – Meleg Viktória)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!