hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Házikedvenc-fogyókúra

2003. 09. 22.
Az amerikai Nemzeti Kutató Központ nemrégiben figyelmeztette a kutya- és macskatulajdonosokat, hogy kedvenceik – ha nem vigyáznak rájuk – fokozottan ki vannak téve a cukorbetegségnek, szívbetegségnek és egyéb egészségügyi problémáknak a túlsúlyuk miatt. A közzétett 500 oldalas jelentésben nemzetközi szakértők vizsgálták a négylábúak számára szükséges napi kalóriamennyiséget. Ezzel az állateledel-gyártóknak, állatorvosoknak és hobbitartóknak is próbálnak útmutatást adni, hogyan őrizzék meg háziállataik egészségét. Szerintük ha valaki nem érzi egy macska bordáját, akkor az állat valószínűleg túlsúlyos. A zsír elsősorban a háton, valamint a faroktőnél rakódik le. Ha például nem látható egy kutya horpasza, akkor egyértelm? a megállapítás: az állat túl sokat eszik. Hangsúlyozzák, ha egy macska túlsúlyosnak néz ki, akkor az is. A kutyák testsúlyának csökkentésére ajánlják a kisebb napi adagokat, valamint az étkezőasztal mellett adott "katonák" beszüntetését, illetve kedvencünknek más, szomszédbeli kutyusok tányérjától való távoltartását. A macskáknál, akik naponta körülbelül 12–20 alkalommal esznek, hasonló módszer vezethet eredményre. (AFP)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!