hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tinikozmetika

2003. 08. 18.
Két unokatestvér, a 11 éves Anna Johnson és a 9 éves Heather Stearns vidáman cseverésznek a Seventeen Spá-ban, Texas állam Plano nevezetű, kifejezetten tinédzserek részére fenntartott szépségszalonjában, miközben éppen a sminkjüket készítik. 


Az alkalmazottak alapozót és csillámport hintenek arcukra, rózsaszín szemhéjfestékkel kendőzik a szemeiket, lakkot szórnak a hajukra. Anna tollászkodik, Heather viszont jóval elcsigázottabb. A negyedikes leányzó már több mint egy éve jár ide manikűrre és pedikűrre. A megannyi kozmetika és szépségszalon számára Amerika-szerte az olyan bakfisok jelentik a jövő nemzedékét, mint Anna és Heather. A szalonok országszerte Justin Timberlake, a N\'Sync\' tini sztárcsapata énekesének nevét harsogják , és a pattanások ellen harcoló kozmetikai kezelés ígéretével csábítják a srácokat – és nagy költekezési kapacitással rendelkező szüleiket – a költséges kezelésekre. "Vásárlóink régen minimum 18 évesek voltak, de most a szalonok nemritkán 14, 13, de még 12 éves gyerekeket is fogadnak" – állítja Hannelore Leavy, a Napjaink Kozmetikusainak Társulásainak munkatársa. A Texas állambeli San Antonióban a serdülők könnyedén kaphatnak manikűrt és pedikűrt, hajszínezést és hennás tetoválásokat is. A Red Mountain Adventure szalon Utah államban méregtelenítő fejbőrmasszázst és testfóliázó kezelést kínál a gyerekeknek 115 dollárért. "Nagyon népszerűek a szolgáltatásaink a magas jövedelemmel rendelkező családok körében" – mondja a cég ügyvezetője, Deborah Evans. Így szeretnék ösztönözni gyermekeiket egy egészségesebb életre." De
ez tényleg egészségesebb? Heather Johnson Nicolson egyáltalában nem így gondolja. "Pazarlóan nagy
mennyiség? pénzt költenek el arra, csakhogy azt sugallják a lányoknak – így tudják bebiztosítani, hogy elfogadják őket mások. Nicolson és társai olyan rádióspot-sorozaton dolgoznak, amelyek arra emlékeztetik majd a szülőket, hogy az önbizalom, nem pedig a pedikűr teszi széppé a lányokat. (Newsweek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!