hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egyél mézet, de ne sokat

2003. 08. 11.
A. A. Milne Micimackóját megszégyenítő intenzitással habzsolta a mézet az az ötvenhárom éves török férfi, akit drasztikus vércukorszint-emelkedés miatt szállítottak kórházba kómás állapotban. – Kedves nővérke, nem öntene a cukromra egy picike kávét?

A dőzsölés következtében hősünk vércukorszintje a megengedett 80–120-as érték helyett 760 miligrammra szökött fel azt követően, hogy az ez idáig mindenféle édesség fogyasztásától tartózkodó férfi csaknem 15 kilónyi édességet nassolt el alig tíz nap leforgása alatt, miután bő másfél hete viharos gyorsasággal rákapott az ideális esetben mértékkel fogyasztandó finomság ízére. "Csak arra emlékszem, hogy hirtelen elájultam" – nyilatkozta a Bolu városában élő mézfaló, Hajri Ates az Anadolu török hírügynökségnek. A Micimackó babérjaira törő Ates azonban nem okult a történtekből: alighogy magához tért, már a kórházban belenyalt a mézesbödönbe. (Korridor)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!