hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csigafutam

2003. 09. 01.
A dél-spanyolországi Tricio falu lakói szokásukhoz híven az idén is megrendezték a csigák gyorsasági versenyét. A küzdelemben harminchét nehézkesen mozgó, nyálkás állat mérkőzött meg egymással. A falu lakói egy nyári ünnepség keretében minden évben megrendezik a ralit.

 Mivel az idén már a tizenhetedik alkalommal állhattak csigák a rajtvonalhoz a helyi gyerekek elhatározták, hogy ennek örömére valami szórakoztató műsorszámmal kedveskednek a nézőknek. Mindegyikük kiválasztott egy-egy csigát, és azzal kísérleteztek, hogy a puhatest? állatok milyen messzire tudnak eltolni egy üres konzerves dobozt hét perc alatt. Az ötéves Javier Hernaiz választotta ki a győztes versenyzőt, a "Borracho" (részeg) becenévre hallgató csiga 185 millimétert tett meg a dobozzal. A második helyen "Pepito" végzett, a teljesítménye 170 milliméter volt. Az a helyszínen azonban nem derült ki azonnal, hogy a versenyző csigák közül hányan menekültek meg attól, hogy ebédidőben ételkülönlegességként szolgálják fel őket a szurkolók részére. (AFP - Meleg Viktória)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!