hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fagylaltozók

2003. 07. 21.
A tipikus fagylaltfogyasztó magasabb jövedelm? fiatal nő – ez derül ki a GfK Piackutató Intézet tanulmányából. A felmérést a magyar társadalmat reprezentáló ezer, tizenöt évesnél idősebb személy megkérdezésével végezték. A válaszok alapján az derült ki, hogy az átlagmagyar általában kéthetente egyszer fogyaszt fagylaltot vagy jégkrémet, igaz, ez utóbbit nem kedvelik annyira.

Jelentős szerepet játszik ugyanakkor a jövedelem: a százötven ezer forintnál nagyobb jövedelemmel rendelkező háztartásokban élők kétharmada sorolta magát a fagylaltkedvelők közé. Az országot fagylaltevési szokásokat tekintve három nagy régióra lehet osztani: a Dunától keletre eső területeken fogy a legtöbb a hideg édességből, ezt a Dunántúl követi, a legkevesebb fagylalt pedig a fővárosban fogy. A kisebb városokban és falvakban általában jobban kedvelik a fagylaltot és a jégkrémet, mint a nagyobb településeken. A fagylaltot egyébként kifejezetten modern ételnek tartja a lakosság, a legtöbb fagylaltot a ”modern étrend" hívei fogyasztják a GfK szerint. Ők vásárolják egyébként a legtöbb levesport, chipset és müzlit is. Érdekes, hogy ebben a táborban a legmagasabb a normálisnál alacsonyabb súlyúak aránya, bár közülük kerül ki a legtöbb fogyni vágyó is.
(Origo)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!