hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Churchill a legnagyobb brit

2002. 12. 02.
Ha más nem is, a BBC A legnagyobb britek elnevezés? közvélemény-kutatása jól mutatja, hogy a generációkkal együtt hogyan változik a történelem megítélése.  A britek valamikori vezetője, Winston Churchill – akinek "buldogharciassága" inspirálta, s mentette meg a brit nemzetet a második világháborúban – minden idők legnagyobb győzelmét aratta a hét végén befejeződött országos versenyen, amelyben telefonon és e-mailen egyaránt lehetett voksolni.

 A nagy mennyiség? szivart és whiskyt elfogyasztó egykori miniszterelnök megelőzte a viktoriánus mérnököt, Isambard Kingdom Brunelt, és még Diana hercegnőnek is be kellett érnie a harmadik hellyel. Őket a sorban Charles Darwin, William Shakespeare, Isaac Newton követte, és John Lennon csak a hetedik. Churchill heves beszédei által vált híressé, melyekkel nemzetét biztatta a Hitler elleni összefogásra. 1965-ben bekövetkező haláláig még kétszer választották miniszterelnökké, és irodalmi Nobel-díjat kapott a második világháborúról szóló művéért. (Reuters)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!