hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Alaszkai hóhiány

2001. 11. 25.
Bosszúsak az Iditarod verseny rendezői a túlzott meleg és hóhiány miatt. Az Iditarod (más néven: "kutyák napja"), egy 1770 kilométeres alaszkai – Anchorage-től Nome-ig tartó – szánfutam, melyet március elején szoktak megrendezni. Az enyhe időjárás azonban most megnehezíti a nevezők felkészülését; az idei tél ugyanis rekordot döntött. 

Novemberben általában egy méteres hó szokott lenni, a hőmérséklet is rendszerint fagypont alatt van, most azonban nem ez tapasztalható. Eddig mindössze 60 cm hó esett, és annak is a nagy része rövid időn belül elolvadt. A verseny egyik szervezője, Jack Niggemyer, egyszerűen csak a "végzetes" szóval jellemzi a jelenlegi időjárást. A legnagyobb gondot az újonc szánkósoknak most az okozza, hogy a nagy futam előtt egy közel 800 kilométeres képesítő versenyt kell teljesíteniük ahhoz, hogy bejuthassanak az Iditarodba, ezt azonban hó nélkül elég nehéz megvalósítani. (Reuters)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!