hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Német szerencsevadászok

2000. 11. 18.
Hamis az a legenda, hogy a németek nem szeretnek játszani, elég a sportolók bálványozására gondolni! A tévéképernyőn egymást érik az NSZK-ban a vetélkedők, melyek mind gyakrabban autók, házak, márka-százezrek, -milliók elnyerésével kecsegtetnek. A klasszikus szerencsejátékok 2000-ben is mintegy 50 milliárd DM-et mozgattak meg a legnépesebb EU-tagállamban. Arányát tekintve a kaszinózás (Spielbank) a leginkább pénzigényes (40 százalék) szórakozás, míg a lottózás/totózás (35 százalék) a legelterjedtebb a jóléti Németországban. A hagyományos játékautomatákba és nyerőgépekbe évente 10-12 milliárd márkát dobálnak be a németek, így ennek piaci részesedése megközelíti a 15 százalékot. Lóversenyre alig 800 millió DM-et költenek a németek, s ennél már csak az agárfutamokra áldoznak kevesebbet. Noha az adóhatóságok – időnként a rendőrséggel karöltve – tartanak razziákat az illegális kártyaklubokban, és engedély nélküli autóversenyekről, kutyaviadalokról is ír a sajtó, a Fortunával "svarcban" kacérkodók körét lehetetlen teljesen feltérképezni – Hans Eichel (SPD) német pénzügyminiszter legnagyobb bánatára… (M. G. Berlin)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!