hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Automata szerencse

1999. 12. 04.
Szerdán munkába menet Keith Obraske-nek szódára és cigarettára volt szüksége, megállt hát egy automatánál, hogy felvegyen 20 dollárt. Megkapta a pénzt, de a bőkez? automata még 5580 dollárral is megajándékozta. "Olyan volt, mintha nyertem volna a lottón. Csak szedegettem össze a pénzt" – mesélte el a 23 éves Obraske, aki plafonpermetező munkásként dolgozik. Elmondása szerint rövid időre elgondolkozott azon, mit is csinálna ennyi pénzzel. De aztán belegondolt a következményekbe. "Úgy éreztem, mintha kemény próbára tennének" – mesélte. Amikor elmondta munkatársának nem várt szerencséjét, már tudta, hogy vissza fogja adni a pénzt. A TCF Pénzügyi Vállalatának részlege, azzal a privát csoporttal együttműködve, akiknek tulajdonában van az automata gép, azon munkálkodik, hogy Obraske számára megtalálják az értékes jutalmat – mondta el Dan Engel, a TCF rangidős alelnöke. "Őszintesége nélkül órákat vett volna igénybe megtalálni a hibát" – jelentette ki Engel. A tisztviselők elmondták, hogy 9 éven belül ez volt a második eset, hogy az Express Teller ilyen meggondolatlanul bőkez? volt. Szerencséjükre az előző ügyfél is visszaadta a pénzt. (AP)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!