hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Esküvői láz az ezredfordulón

1999. 11. 20.
Az Egyesült Államoktól Thaiföldig ezrek készülnek kimondani a boldogító igent az új évezred hajnalán. A philadelphiai Alysa Henderson és vőlegénye másik 999 jegyespárral együtt mondja ki a boldogító igent 40 dolláros kezelési költség ellenében. "Történelemformálók szeretnénk lenni, ezért mindenképp ehhez a dátumhoz ragaszkodunk. A templommal és limuzinnal tarkított meseszer? esküvő sosem vonzott, valami egyszerűt szerettünk volna. A tömeges esküvői ceremónia pedig még oldja is az utolsó percek izgalmait" – véli a leendő feleség. A delaware-i Wilmingtonban Ken Boulden házasságkötő több felkérést kapott az éjféli esketésre, így kénytelen volt összehangolni teendőit. Eddig 75 pár jelezte házasságkötési igényét, akik további 30 dollárért még egy Ezredfordulós Házasságkötési Oklevelet is kapnak majd. "Még soha nem vezettem le ilyen tömeges esküvőt. Dupla esküvőim már voltak, ahol két nővér ment férjhez, illetve egy másik alkalommal apa és fia házasodtak egyszerre. Most, ha minden terv szerint megy, éjfélkor fogom levezetni a kétezredik ceremóniámat. A szilveszter igazán egyedülálló alkalom a házasságkötésre, ahonnan a tűzijáték sem hiányozhat" – nyilatkozta a még agglegény Boulden. Thaiföldön a tömeges esküvőknek gazdaságélénkítő hatása is lehet. Az ország még most kezdi kiheverni az 1997-es ázsiai gazdasági válság hatásait. Szilveszterkor már 275 dollárért lehet házasodni, ami azonban nem tartalmazza a felszolgált üdítők és a nászéjszakai szoba díját sem. Az Elvis-rajongóknak sem kell szomorkodniuk, hiszen összeházasodhatnak a Viva Las Vegas esküvői kápolnában, ahol Elvis-stílusú fehér öltönyben várja őket a tulajdonos Ron DeCar, s a boldogító igent egy felszentelt pap előtt mondhatják ki. (AP)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!