hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bírósági döntés az abortusz ellen

Az abortusz elleni lobbi sikerét jelzi az a legfelsőbb bírósági döntés, amely jóváhagyta Illinois és Wisconsin államok bíróságainak azon határozatát, amely betiltotta a "részleges születés" gyakorlatát. A chicagói bíróság hangsúlyozta, hogy ezzel a nők alkotmányos jogai nem sérültek. A magzatvédő mozgalom üdvözölte a döntést, és reméli, hogy ezzel ezt a fajta orvosi beavatkozást – amikor az orvos először elősegíti a születést, aztán megöli a magzatot – az egész Egyesült Államokban be lehet tiltatni. Az abortuszt támogató emberi jogi aktivisták azonban fontolgatják a fellebbezés benyújtását a Legfelsőbb Bíróságnál. (Telegraph)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!