hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A vásárlás károsítja a férfiak egészségét

1998. 12. 19.
Régóta ismert igazság, hogy míg a hölgyek odavannak a vásárlásért, addig erre a feladatra a férfiak így reagálnak: "Na, inkább el sem indulok!" "Oldd meg, szívem ,egyedül a dolgot!" "Legjobb, ha megvárlak kint!" Hogy ez az ellenérzésük miből fakad, az kiderül abból a felmérésből, amelyet David Lewis angol pszichológus vezetésével végeztek Angliában. Az orvosok olyan házaspárok csoportját figyelték meg, akik gyerekeikkel vagy azok nélkül indultak el vásárolni London zsúfolt belvárosába. A férjek szívverése emelkedett, stressz-szintjük jóval meghaladta az átlagos küszöböt, ha megkockáztatták, hogy bemerészkednek egy boltba. Minden férfi vérnyomása jelentősen nőtt, míg ez csak minden negyedik nő esetében fordult elő. A férfiak számára már az a puszta gondolat, hogy vásárolniuk kell, 70 százalékuknál stresszt okozott. A megkérdezett nők közül majdnem valamennyi megbánta, hogy partnerével indult el vásárolni. David Lewis elmondta: "Ezekkel az eredményekkel biztosan igazi örömet szerzünk férfi honfitársainknak karácsonyra, az ilyen eredményeknél ugyanis nem kell nagyobb kibúvó a szezonális családi vásárlások alól." (Times UK)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!