hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elragadó ikrek

1998. 09. 26.
Japánban egy meglehetősen élemedett korú, 106 éves ikerpár került reflektorfénybe a napokban. Kin Narita és Gin Kanie kisebb ünnepség főszereplőiként jelentek meg a kamerák előtt, egy talk-show résztvevőiként. Annyira hasonlítanak egymásra, hogy még a gyári készítés? babák sem tudják velük felvenni a versenyt. A bájos nővérek a Japán közepén fekvő Nagojában élnek, és gyakran emlegetik őket úgy, mint a tisztes öregkor nagyra becsült példaképeit. A mára már idősnek számító emberek száma rekordot ért el Japánban. Mint ahogy azt hétfőn jelentették, 20 millió polgár 65 éves vagy annál idősebb, sőt 2015-re a népesség negyede eléri a nyugdíjkorhatárt. Amikor a két nővért arról faggatták, hogy mi a hosszú élet titka, a nézők legnagyobb meglepetésére a nyershal-fogyasztást említették. Kin egyébként 50 évvel, Gin pedig 30 évvel élte túl férjét. 100 éves korukig nem fizettek adót, de Kin most is a filozofikus oldaláról szemléli a kérdést: "Úgysem tudod magaddal vinni" – mondja. (CNN)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!