Baráti jobb az oktatási miniszternek

Baráti jobb az oktatási miniszternek

1998. 06. 20.
Szöllősi Istvánné, a Pedagógus Szakszervezet főtitkára baráti jobbot nyújtott az új oktatásügyi miniszternek. Legalábbis ez derült ki azon a sajtótájékoztatón, melyen ismertették a szakszervezet állásfoglalását, illetve ajánlását az új kormány programjának elkészítéséhez. Elhangzott: Szöllősiné találkozott Pokorni Zoltán fideszes képviselővel, az oktatási tárca várományosával, hogy megpróbálja a kormányprogramot befolyásolni. Mint ismeretes, a PSZ azon szakszervezetek közé tartozik, amelyek támogatták a közelmúlt pedagógus-sztrájkját. A főtitkár asszony az aktuális problémák közé sorolta az önkormányzati törvény módosításának szükségességét. Mint mondta: ez az oka annak, hogy a közoktatási bérrendszer olyan, amilyen. Nyugtalanítónak tartotta továbbá a Munkaügyi Minisztérium megszüntetésének tervét, és a munkaügyi kapcsolatok államtitkári szint? kezelését. Fontosnak tartotta, hogy a Költségvetési Intézmények Érdekegyeztető Tanácsa (KIÉT) továbbra is fennmaradjon, mert – hangoztatta – nagy szerepe volt az elmúlt években a munkabéke fenntartásában. A szakszervezet továbbra sem helyesli a Nemzeti Alaptanterv (NAT) első és hetedik osztályban történő bevezetését, ugyanakkor különösen indokoltnak tartják az órakeret növelését. Itt utalt az idegen nyelv, ezzel együtt a nemzetiségi nyelv oktatására, valamint a testnevelésre. Ezek a tantárgyak a NAT-ban csökkentett óraszámban jelennének meg. Szöllősiné egyúttal együttműködést ajánlott fel Pokorni Zoltánnak, és mint elmondta, bízik a pedagógus- és szakszervezeti vezetői tapasztalatokkal rendelkező Pokorniban.
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!