Derült égből felderítés

Derült égből felderítés

1998. 06. 20.
Az elmúlt héten még mély hallgatás övezte a bűnügyi történetírásba tavaly bevonult rajkai kettős gyilkosságként ismeretes ügyet. A megyei rendőrfőkapitány, Bély László igen súlyosnak és nehezen felderíthető bűncselekménynek minősítette az esetet. Mint ismeretes, egy német férfi fedezte fel a tragédiát. A rajkai vasútállomás mögötti pénzváltóban Boglári Krisztina és Kutassyné Szilágyi Ilona holtteste feküdt. Midkettőjükkel több lövéssel végeztek. Az ORFK a tettes felderítéséhez nyújtandó állampolgári segítséghez egymillió forint nyomravezetői díjat is felajánlott – hasztalan. A környék lakosságát tovább izgathatta, hogy Kutassyné özvegyen maradt férje a vérdíjat idén május végén további egymillió forinttal megemelte. 1997 decembere óta készítette elő a rendőrség azt az akciót, melyben végül is elfogták a gyilkosság gyanúsítottjait. Nagy valószínűséggel állítható, ki volt a felbújtó, az elkövető és a bűnsegéd. Az öt letartóztatásba vett személy közül három mosonmagyar-óvári, egy pedig jugoszláv származású. Egy személyt a gyilkosság előkészítésében való részvétel miatt vettek őrizetbe.
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!