hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Realitásból az oázisba
Mit várhatunk a VR elterjedésétől?

2019. 09. 02.
A virtuális valóság – rövidebb nevén VR – megjelenése és világméretű elterjedése napjainkban egyre szélesebb spektrumú közönséget ragad magával, és a folyamatos technológiai fejlődéseknek köszönhetően a jövőben ez csak növekedni fog.

A VR egy olyan mesterséges valóság, amelyet programozók hoznak létre, de a technológia előrehaladtával a benne megélt világ már csak nagyon kis részben tér el a valóságostól, amely hatás még inkább elhiteti a felhasználóval, hogy az élmények valódiak. A VR elődjének tekintik a Morton Heilig mozigépész által megalkotott modellt, amelyen keresztül 1960-ban, motoron bejárhatták az érdeklődők Brooklyn utcáit.

A VR egyik legnagyobb varázsa, hogy tulajdonképpen a világ bármely pontjára eljuthatunk, nem szabnak határt a fizika törvényei. A VR-szemüveg piacra dobásával a virtuális valóságot egy 360 fokos kamerával mindenki számára elérhetővé tették.

A szemüveget a fejre kell helyezni, így a látott kép olyan illúziót alkot, mintha teljes valónkban az előttünk látott digitális világban lennénk.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!