hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Thesszaloniki
A makedón főváros

2019. 08. 10.
Ha valaki kikapcsolódásként egy sajátos, gazdag kulturális atmoszférával kecsegtető úti célban gondolkodik, könnyen Thesszalonikire eshet a választása – akárcsak nekünk. Úti beszámoló.

A nagyváros ugyan Európa része, de kellően délkeleti terület ahhoz, hogy átmeneti kultúrát képezzen az öreg kontinens és a Közel-Kelet között. Közvetlen repülőjárattal másfél óra alatt tehető meg a Budapest–Thesszaloniki-távolság, a viszonylag rövid utazást követően pedig egy egészen más világba csöppenünk.

A repteret a hátunk mögött hagyva egy buszmegállóban várakozó fiatal görög lánytól tudtuk meg, hogy itt az X1-es busz a „helyi 100E”, amivel eljuthatunk a városközpontig. A közvetlen járattal fél óra alatt a metropolisz centrumában voltunk. (A jegy ára valamelyest olcsóbb a budapestihez képest.)

Kaotikus közlekedés, izgalmas gasztronómia

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!