hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Újra trend az aktív turizmus
Pihenés helyett tevékeny kikapcsolódás

2019. 04. 26.
A pihenéshez ma már nem társul automatikusan a semmittevés igénye. Az elmúlt években ismét reneszánszát éli az aktív turizmus, itthon és külföldön egyaránt.

De mi is ez a visszatérő trend? Az aktív turizmus esetében az utazás motivációja valamilyen fizikai aktivitást igénylő szabadidős vagy sporttevékenység gyakorlása. Ide tartozik például az extrém-, futó-, golf-, horgász-, kaland-, kerék­páros, lovas, öko-, sí-, természetjáró, vadász-, vitorlás és vízi turizmus is.

Míg a téli sportok közül a klasszikus kikapcsolódási formának számító síelést a hazai lakosság legtöbbször a szomszédos országokban végzi, egyre növekszik a hazai pályák száma és forgalma is (például Kékestetőn, Mátraszentistvánban, Eplényben). A Normafánál sífutópályák várják a téli sportok szerelmeseit, de több nagyvárosban már egész évben működő műanyag pályákon bontogathatják szárnyaikat a kezdő sportolók.

Kalandturizmus

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!