hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Budapest, a sport fővárosa

2019. 04. 26.
Budapest a sportolni vágyók fellegvára az országban, s 2019-ben az Európa Sport­fővárosa címet is megkapta. Nem véletlen ez, hiszen alig van sportág, amit ne lehetne kipróbálni itt, sőt szerelmesévé is válni Budapesten.

Talán a legnépszerűbb sport Magyarországon a futás, melyhez a főváros remek és rengeteg lehetőséget kínál. A Margitsziget körüli futópályával például 1989 óta minden hónap első szombatján a Szigetfutás nevű program keretein belül lehet ismerkedni. Persze a rutinosabb „szigetfutók” nem csak ezeken a napokon koptatják a rekortánt; alig van olyan időszak, hogy ne látnánk rajta sportolókat. Ezenkívül családi, városvédő, kutyás, rövidebb-hosszabb távú, jó célért és/vagy szórakozásból rendezett futáshoz lehet még csatlakozni a fővárosban. Természetesen nem csak ilyen alkalmakkor lehet ennek a sport­nak hódolni. Budapesten szinte bárhol találkozhatunk futókkal, de ha valaki mégsem a flasztert választaná, a Hármashatár-hegy gyönyörű környezete várja az odalátogatókat. Kiépített túraútvonalon lehet különböző tempóban teljesíteni a 10,4 km-es távot, mely teljes egészében Budapesten fekszik, mégis egy hamisítatlan erdei környezetben lehetünk. A Normafa is hasonló lehetőségeket kínál: a túrázás mellett a sírollerezés, futás, kerékpározás, télen pedig a síelés örömeinek is hódolhatunk. A Róka-hegyi kőfejtő a szentendrei HÉV-vel is megközelíthető, ahol szintén túrázhatunk a „magyar Grand Canyonnak” nevezett, Budapest egyik legjelentősebb geológiai értékkel bíró területén.

Több tucat uszoda is várja azokat, akik a vízi sportnak kívánnak hódolni. Az úszásoktatástól egészen a komoly versenyekig ezek a létesítmények nagyon sok lehetőséget kínálnak. Budapest 1934 óta birtokolja a fürdőváros címet – megérdemelten, hiszen a világ fővárosai közül ez a város rendelkezik a legtöbb termál- és gyógyvízkúttal. Ezek a helyek nem csak a gyógyulni vágyókat várják, remek úszómedencékben trenírozhatjuk magunkat.

A városban szinte mindenhol találkozhatunk kondi-, illetve fitneszparkokkal, amelyek a szabadban edzők nagy örömére bármikor elérhetők. A kisebb költségvetéssel rendelkezőknek sem kell lemondaniuk a sportról, de természetesen mindig fontos, hogy az eszközöket megfelelően használjuk, a sérülések elkerülése érdekében.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!