hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Iskolai bántalmazás modern módra
Kegyetlen játékok

2018. 05. 31.
Sok ezer gyerek indul el naponta félelmekkel telve az iskolába, mert annyira tart zaklatóitól, akik az udvaron, a folyosón vagy az öltözőben csak arra várnak, hogy őt elkaphassák. A 25 éves Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetőjével, Csekeő Borbálával beszélgettünk a kortárs bántalmazásról. 

Sok félreértés van a „bullying” szó körül, segítene tisztázni, hogy pontosan mit értünk rajta?

– A bullying tulajdonképpen egyfajta bántás, bántalmazás. Két alapvető jellemzője van: egyrészt mindig van benne egy szándékosság; másrészt mindig egy folyamat, nem csak egy egyszeri, indulatból okozott károkozás. Lehet verbális, fizikai, történhet az offline vagy az online térben, lehet olyan dinamikája, hogy egy ember bántalmaz egy másikat, de lehet csoportos is.

A csúfolódás, cikizés, lekicsinylés akár mindennaposak is lehetnek egy iskolai közösségben, gyakori, hogy ezért ezeket a közösségi lét természetes velejárójának tekintik. Mit gondol erről?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!