hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kiruccanás Lendvára
Mi fán terem a gibanica?

2017. 12. 29.
Ha egy kicsit szeretnénk elhagyni a magyar „valóságot”, de nagyot nem szeretnénk utazni, ideális célpont Lendva. A közvetlenül a határ mellett található nyugodt kisváros számos lehetőséget rejt.

 

Lendvára letérhetünk az autópályáról, de pénztárca-biztosabb, ha Tornyiszentmiklós felől közelítjük meg, a régi határátlépő felől. A határnak már csak a nyoma maradt fenn, alig közlekednek rajta, de az út annál szebb, a dombokról lefutó szőlők mellett halad el. Nemsokára feltűnik a Lendva-hegyen magasodó, régi magyar eredetű vár, ha minden igaz, még Mátyás király is vendégeskedett itt.

Utunk elsődleges célja a Lendvai Vinarium-kilátótorony, amelyet 2015 januárjában kezdtek el építeni uniós támogatásból. 2015 júliusára már el is készült az 53,5 méteres acélszerkezetű körtorony Oskar Virag építészmérnök tervei szerint.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!