hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kiruccanás Lendvára
Mi fán terem a gibanica?

2017. 12. 29.
Ha egy kicsit szeretnénk elhagyni a magyar „valóságot”, de nagyot nem szeretnénk utazni, ideális célpont Lendva. A közvetlenül a határ mellett található nyugodt kisváros számos lehetőséget rejt.

 

Lendvára letérhetünk az autópályáról, de pénztárca-biztosabb, ha Tornyiszentmiklós felől közelítjük meg, a régi határátlépő felől. A határnak már csak a nyoma maradt fenn, alig közlekednek rajta, de az út annál szebb, a dombokról lefutó szőlők mellett halad el. Nemsokára feltűnik a Lendva-hegyen magasodó, régi magyar eredetű vár, ha minden igaz, még Mátyás király is vendégeskedett itt.

Utunk elsődleges célja a Lendvai Vinarium-kilátótorony, amelyet 2015 januárjában kezdtek el építeni uniós támogatásból. 2015 júliusára már el is készült az 53,5 méteres acélszerkezetű körtorony Oskar Virag építészmérnök tervei szerint.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!