hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Újkorszak a bűnözőknek

2017. 12. 07.
Az autóiparban a kezdetek óta meghatározó szerepet tölt be az innováció. Egyre több autóban biztosítják az internetre való csatlakozást is, ami tálcán kínálja a lehetőséget a hekkereknek.

 

Az NRC Kft. és az NNG Kft. nemrégiben végzett kutatásából megtudhatjuk, hogy a hazai autótulajdonosok 90 százaléka elképzelhetőnek tart egy gépkocsi ellen elkövetett kibertámadást.

A 18–59 éves korosztályba tartozók nagyobb része – 55 százaléka – úgy gondolja, hogy a jövőben az internetes bűnözők jelentős veszélyt jelenthetnek az autósokra. A gépjárművel rendelkezők 90 százaléka szerint egy ilyen akció akár ma is valós kockázatot jelenthet. Ennek dacára a kutatásban résztvevők csekély hányada – 18 százaléka – vallja magát felkészültnek a témában. A tájékozatlanságot ellensúlyozza, hogy a megkérdezettek 60 százaléka gondolja most úgy, hogy a következő járműve vásárlásakor a döntését befolyásolni fogja a kiszemelt jármű sebezhetősége. Elgondolkodtató, hogy a válaszadók 63 százaléka hiszi, hogy vele nem történhet meg, hogy az autóját meghekkelik, holott a birtokolt járművek több mint háromnegyede – 77 százaléka – rendelkezik olyan felszereltséggel (például lopásgátló rendszer), mely miatt éppenséggel fenyegetettségnek van kitéve.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!