hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csak óvatosan!
Önvédelem netezőknek

2017. 12. 15.
Egyre több időt töltenek a felhasználók interne­te­zés­sel, és ezzel együtt nő a kibertérben elkövetett bűncselekmények száma is. Némi körültekintéssel és tájékozódással azonban sok bosszúság elkerülhető.

 

Ha egy internetre felcsatlakozó eszköz nem rendelkezik kellő védelemmel, rövid időn belül használhatatlanná válhat, akár vírusok fertőzése miatt is. Ebből egy átlagos felhasználó annyit vesz észre, hogy az eszköz működése megváltozik, rendszerösszeomlásokat, lassulásokat, lefagyásokat tapasztal, rosszabb esetben adatvesztéssel járhat a felkészületlenség. Emiatt kiemelten fontos egy körültekintően megválasztott vírusirtó használata a biztonságos internetezéshez.

Ezek a programok többféle módszerrel teremthetik meg a vírusmentes állapotot. Megvizsgálják az eszköz fájljait, hogy található-e vírusos rész a gépünkön, illetve folyamatos, valós idejű megfigyelést is tudnak végezni, azaz ellenőrzik az összes kimenő, bejövő (pl. letöltött) adatot, és folyamatosan elemzik azokat, szükség esetén pedig a káros fájlokat elkülönítik, blokkolják.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!