hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Trükkös álláskeresés

2015. 10. 08.
 Mesteri húzással hekkelte meg a korábban klasszikusan már bevált önéletrajz-formátumokat egy amerikai reklámszakember. Jeff Scardino ugyanis szisztematikusan beleszőtte bemutatkozó anyagába az összes olyan negatívumot, amelyeket mások inkább igyekeznek bőszen eltitkolni a cégek elől. Ötlete bevált. Ennek ellenére nem mindenkinek ajánlott ez a taktika.

A korábban egy tengerentúli reklámügynökség kreatív munkatársaként dolgozó szakember a CV-k tiszteletköreit kibővítve megtoldotta anyagát pár kevésbé szokványos információval. Scardino újításként olyan önéletrajzsablont dolgozott ki, amelyben gyengeségeiről, emberi gyarlóságairól is kendőzetlenül vall. Így kerülhettek például a sablonba az „Amiben nem vagyok jó”, „Az eddig beváltatlan karrierálmok és célok”, továbbá a „Rossz referenciák – azaz a téged legkevésbé se kedvelők véleménye rólad” rubrikák. Az utóbbi menüpontra ráadásul három „kifordított” ajánlással tette fel a pontot. Épp ennyi kritikusa e-mail címét adta meg ugyanis a fejvadászoknak, hogy kérdezzenek csak róla bátran, bármit.

Ráadásul Jeff Scardino a kínos kérdések megválaszolására se sajnálta idejét a CV majdani olvasóitól. Az „Amiben nem vagyok jó” alpontban például készségesen bevallja: „A kevésbé vonzó feladatokra nem szeretem pazarolni az energiámat.” De ugyanitt arról is szót ejt, hogy bár a meetingeken mindig szorgos jegyzetelést mímel, mégsem készít igazán használható feljegyzéseket. Ezek helyett unalmában álcából inkább rajzolgat. És a munkájában is lehetne sokkal precízebb – de a távmunka se a kenyere, hiszen az irodából hazavitt feladatok csak konfliktusforrást jelentenek az asszonnyal. Az elmulasztott lehetőségek rubrikában pedig már azt fájlalja, hogy amellett, hogy még mindig nem fe­jez­te be az évek óta íródófélben lévő könyvét, még a DJ és a rádiós karrier se igazán jött össze. Ráadásul az élsportolóvá válás se sikerült neki.

A reklámszakember még az önéletrajz klasszikus rovataiban is sokkol. A „Tanulmányok” rovatban például kifejti: a dizájneri ismereteket is el kellett volna sajátítania – sajnos azonban ehelyett egy szabad szellemű lány miatt vesztegetett el egy teljes évet. Ennek ellenére sokkal több időt is tölthetett volna barátaival a diákévek alatt a folyamatos kreditgyűjtögetés helyett.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!