hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A sport napjai
17. alkalommal rendezték meg a múlt hétvégén, Budapesten a Nagy Sportágválasztót

2015. 10. 02.
Idén másodszor tartottak Nagy Sportágválasztót Budapesten. A több mint 100 sportágat felvonultató kétnapos rendezvény első napján mintegy 140 iskolából több mint 9 ezer gyermek lepte el a sporttelep területét. A délután folyamán pedig az egyéni érkezőkkel együtt mintegy 11 ezerre nőtt a résztvevők száma. Másnap a családok és az egyéni látogatók számára tartott napon hasonló volt az érdeklődés, így a két nap alatt mintegy 22 ezer fő próbálhatta ki a különféle sportokat.

A Nagy Sportágválasztó megnyitóján jelen volt számos jeles sportember, így Cseh László, Péni István és edzője Orosz Edit, Dombi Rudolf, Sáfrán Mihály, Szász Emese, Béres Alexandra, Güttler Károly, Nébald György, Varga János, Martinek János, Lőrincz Tamás, Mike Róbert és Kapás Boglárka. A megnyitó után Béres Alexandra tartott bemelegítőt a gyermekeknek. Kilátogatott az eseményre Oláh Gergő és a Children of Distance is. A második napon is hatalmas érdeklődés volt a különböző sportágak iránt, a nap házi­gazdája Hajdú B. István volt. A szombati napon a kilátogatók találkozhattak Csernoviczki Évával, Miklós Edittel, Kammerer Zoltánnal vagy éppen a Rippel fivérekkel.

A Magyar Olimpiai Bizottság évek óta támogatója a Nagy Sportágválasztó rendezvényeknek. Az őszi eseményen a MOB sátorban kipróbálhatták a résztvevők a „Mini 5próba Rióba!” feladatait is. A Nagy Sportágválasztóhoz csatlakozott a Budapesti Rendőr-főkapitányság küldöttsége is, akik a biztonságos közlekedés, a vagyonvédelem és az áldozattá válás elkerülésének fontosságára hívták fel a figyelmet.

A szombati családi napon az előre bejelentkezettek részt vehettek egy ingyenes sportantropometriai mérésen is, amely képes megmutatni azt – már 7 éves kortól is –, hogy milyen magas lesz a gyermek felnőttkorára, illetve, hogy milyen sportágak illenek leginkább a genetikai adottságaihoz. A rendezvényen jelen volt az egészségvédelmi szűrőprogram speciális szűrőkamionja is. A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda következő budapesti eseménye a Téli Sportágválasztó lesz december 13-án (vasárnap) a Városligeti Műjégpályán, ahol a különböző téli sportokat lehet majd kipróbálni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!