hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csak a Facebook?
Tovább növeli virtuális birodalmát a közösségi média óriása

2015. 04. 09.
Múlt héten tartotta San Franciscóban az F8 nevű éves fejlesztői konferenciáját a Facebook, ahol számos új technológia és termék került bemutatásra. Ahogy azt Mark Zuckerberg, a cég vezérigazgatója nyitó előadásában elmondta, mára a Facebook kinőtte magát az egyetlen nagy alkalmazásból, helyette alkalmazások egy komplett családjáról beszélhetünk. Ennek tagjai a Groups (700 millió felhasználó), a tavaly 19 milliárd dollárért felvásárolt WhatsApp (700 millió felhasználó), a Messenger (600 millió felhasználó), az Instagram (300 millió felhasználó), valamint maga a Facebook (1,4 milliárd felhasználó).

A talán leglényegesebb bejelentés a Messenger alkalmazás kibővítése, amivel lehetővé válik, hogy külső programokból közvetlenül a Messengeren keresztül osszunk meg tartalmakat. Legyen az egy újonnan készített vicces animáció, egy filmekből összevágott videorészlet, hangüzenet vagy a legfrissebb sporthírek. A lényeg, hogy minél kényelmesebben, minél sokfélébb, színesebb módokon tudjuk kifejezni egymásnak a mondanivalónkat.

Ezenkívül megnyílik az út a Messenger üzleti célú felhasználása előtt is: a rendszert integrálhatjuk akár webáruházakba, ügyfélszolgálati rendszerekbe is. Ha az ügyfél csatlakozik az oldalra a Facebook-fiókjával, ezen keresztül egyszerre tud kommunikálni az ügyfélszolgálattal, leadhatja rendelését, majd nyomon tudja követni a megrendelt termék útvonalát a házhoz szállításig. Nem szükséges többé, hogy e-mailek tömkelegét kapjuk külön a vásárlásról, a fizetési visszaigazolásról, majd a kézbesítésről. És természetesen az üzlet számára is kényelmesebb, hogy mindent egy helyen intézhet, egy helyen rendelkezésére áll minden információ az ügyfélről, preferenciáiról, korábbi vásárlásairól. 

A Messengeren keresztül hamarosan az is lehetővé válik, hogy a felhasználók pénzt küldjenek egymásnak. Ehhez csak annyi kell, hogy csatlakoztassák Visa vagy MasterCard bankkártyájukat. A bizton­ságos használat érdekében meg kell adni egy PIN kódot is, illetve az újabb iPhone készülékek használóinak elég az ujjlenyomatukat megadni az azonosításhoz. Amerikában néhány hónapon belül kerül bevezetésre az új rendszer, amivel tehát a teljes vásárlást egy helyen, egy rendszerben intézhetjük.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!