hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gera segített a Mikulásnak
A Hit Gyülekezete karitatív munkájában részt vett a Ferencváros régi-új sztárja

2014. 12. 11.
Gera Zoltánról, a Ferencváros labdarúgójáról szuperlatívuszokban beszélnek. Fiatal játékostársait megszégyenítő futó­teljesítményéről, sorsdöntő góljairól, és talán még ennél is fontosabb, hogy példaértékű magán­életéről. Sűrű programja mellett a karitatív munkára is áldoz idejéből. Legutóbb a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magyon, a Palásti László Általános Iskola és Óvoda diákjainak, óvodásainak osztott ajándékokat a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának (HISZ) Mikulás-ünnepségén.

A futballista előző nap még a Pápa ellen játszott, sőt gólt is rúgott a 2–0-ra végződő mérkőzésen. Másnap reggel indultak Magyra. Sok felkérést kap, s ha teheti, eleget is tesz ezeknek. Szerényen meséli, hogy mikor gyerek volt, szívesen találkozott volna egy híres sportolóval. Sokszor elképzelte, ahogy véletlenül összefut valamelyik sztárral.

„Látom a fiatalokon, hogy inspiráló számukra, ha beszélhetnek velem. Talán olyan lökést ad nekik ez a találkozás, hogy ők is eljuthatnak a nemzetközi színtérre” – mondja csendesen a Mágikus magyarnak nevezett futballista, hozzátéve: valóban igaz, hogy jobb adni, mint kapni. Látni az arcukon, a szemükön, mekkora boldogság, hogy ennyi ajándékot kaptak a HISZ jóvoltából.

Zoli állta a sarat a gyerekek gyűrűjében is: 120 nebulónak osztotta ki az ajándékcsomagokat, és megannyi felbecsülhetetlen értékű aláírást adott pólóra, labdára, de még stoplis cipőre is. Kicsik és nagyok sorakoztak, hogy néhány szót váltsanak vele, közös fényképeket készíthessenek. Az utóbbi években Angliában nem nagyon volt módja télen sem pihenni, most azonban lehetősége nyílik erre is, hiszen egy hónap szünetet kapott klubjától. Így több idő marad a családra is, és mivel tisztában van azzal, hogy már nem a fiatal játékosok közé tartozik, fontos folyamatosan karbantartania az izmait, ezért nem áll le teljesen, rendszeresen erősít a konditeremben. Olyan életmódot él, hogy még hosszú évekig tudjon játszani.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!