hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az ország egyik legjobbja lett a Karóra Centrum

2014. 12. 08.
Aki szeretné elkerülni a karácsonyi tömeget az áruházakban, nem az autóba ül be, hanem a számítógépe elé. A hazai statisztikák szerint a rendszeresen internetezők közül háromból kettő tesz így. A korábbi évek bizalmatlansága csökken, köszönhető ez többek között az Ország Boltja nevű versenynek.

A kényelem, a kedvező árak és az időmegtakarítás miatt szeretik az emberek az internetes vásárlást leginkább, de sokan említették szempontként a házhoz szállítási, valamint ár-összehasonlítási lehetőségeket is. A legtöbbször kifogásolt tulajdonságok pedig a következők: egyrészt nem tudják megfogni, megvizsgálni a terméket, másrészt pedig nem bíznak magában az internetes vásárlásban. Pedig kis odafigyeléssel beszerezhetők olyan információk, hogy mely webes kereskedőkben bízhatunk meg.

Népszerű a bizalom

Idén már 4. alkalommal került megrendezésre az Ország Boltja verseny. Július és október között az Árukereső.hu piacvezető árösszehasonlító oldal által indított versengés azzal a céllal folyt le, hogy kiderüljön, mely webáruházakat tartják a legjobbnak a vásárlók népszerűségi és minőségi kategóriákban. Minden évben szavazatok és vásárlói értékelések ezreinek segítségével keresik meg és mutatják be a leginkább megbízhatónak és népszerűnek ítélt online kereskedéseket. Az esemény népszerűségét jól tükrözi, hogy idén az aktív netes áruházak több mint fele, összesen 626 bolt indult el. Valószínűleg ők is érzékelik, hogy szükségük van a vásárlók bizalmára.
A Minőségi kategóriában induló üzleteket a játék időtartama alatt az adott webáruházban vásárlók egy online kérdőíven értékelték, többek között a rendelés menetét a kiszállítást és más jellemzőket. Az eredmények összesítése alapján állapították meg a szervezők az egyes kategóriák győzteseit, valamint azt, melyik lesz az Ország Boltja.
A Népszerűségi kategóriában induló boltokra bárki szavazhatott a kezdeményezés weboldalán. 357 internetes áruházra több mint 83 ezer szavazat érkezett a felhasználóktól, amely 24 százalékkal haladja meg a tavalyi szavazatszámot.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!