hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Házi wellness
Egy napra becsekkolva otthon

2014. 01. 17.
A pihenés szó hallatán télen egy csendes wellnessfürdő vagy egy csillogó havas síparadicsom képe villan fel. Nem is gondolnánk, hogy a szállodákban jól bevált praktikáktól a saját otthonunk is legalább ugyanolyan pihentető hely tud lenni.

Ha hosszú hétvégét szeretnénk eltölteni valahol, akkor arra rendszerint kijelölünk három napot. Az otthoni pihenésre elég akár csak egyetlen nap hétvégén, amikor úgy döntünk: nem megyünk sehová. Ehhez nem kell a munkahelyen szabadságot kivenni és a gyerekeket kikérni az iskolából. A szállodákban csupa olyan dolgokkal veszik a vendégeket körül, amelyek elsősorban az érzékszervekre hatva kényeztetnek: puha és selymes anyagok, enyhén édes illatok, pislákoló hangulatvilágítás, szinte alig hallható lágy zene, a színek nyugtató harmóniája.

Húzzunk friss, ropogós ágyneműt, és a reggeli kávét is nyugodtan fogyasszuk el az ágyban. A kisgyerekes szülők a két lábon járó, korán kelő, helyesebben hajnalban kelő „ébresztőóráiknak” készítsenek ki az ágyuk mellé egy új mesekönyvet, így talán pár szundival több jut. A bőséges reggeliről sem kell lemondani. Egy tepsibe tegyünk vajat vagy kacsazsírt, félbevágott kolbászkákat és koktélparadicsomot, jó pár bagettszeletet és toljuk a sütőbe 15 percre.

Ez pont elég idő, hogy a gyerekek és mi is kényelmes otthoni ruhát húzzunk. A különböző divatmárkák kifejezetten otthoni viseletre alkalmas puha zoknikat, kényelmes és divatosan csinos otthoni viseleteket készítenek, hogy ne a kinyúlt, már sehová sem jó pólókban és nadrágokban legyünk otthon. Hiszen ha az utcára már nem húzzuk fel, akkor otthon se tegyük! Ne csak a munkahelyünkön, hanem otthon, saját magunk és a családunk számára is mutatkozzunk igényesnek öltözetünket illetően is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!